Βιογραφικό


Ο Diminki (Δημήτρης Παπαδόπουλος) γεννήθηκε και μεγάλωσε στα Χανιά. Ξεκίνησε από μικρό παιδί να σχεδιάζει και το σχέδιο παραμένει η βασική του ασχολία. Αγαπάει το κόμικ, την Καποέιρα και την τέχνη τού τατουάζ. Όταν, φοιτητής ακόμα, θέλησε να ασχοληθεί με το τατουάζ, ανακάλυψε ότι πάσχει από αιμοφοβία και ότι στην όψη τού αίματος χάνει τις αισθήσεις του. Κατάφερε όμως να ξεπεράσει το πρόβλημα αυτό, δουλεύοντας ως βοηθός κτηνιάτρου και παίρνοντας μέρος σε εκατοντάδες χειρουργεία! Ο Diminki είναι αυτοδίδαχτος tattoo artist που, ως έμπειρος σχεδιαστής, ερωτεύτηκε την υφή τής «γραφής» τού συγκεκριμένου μέσου, η οποία ανταγωνίζεται αυτήν τού μολυβιού και τής πένας. Έκανε τα πρώτα πειράματα στον εαυτό του και σε φίλους, και, μετά από πέντε μόλις τατουάζ έπιασε δουλειά σε τοπικό tattoo studio. Ένα χρόνο αργότερα, και έχοντας πλέον ξεπεράσει τα εκατό τατουάζ σε κάθε στιλ, μέγεθος και μέρος τού σώματος, ο Diminki αποφάσισε να δημιουργήσει τον δικό του επαγγελματικό χώρο και να αφοσιωθεί στην εξέλιξη του προσωπικού του ύφους.

Ο Diminki είναι απόφοιτος Ανώτατης Βελγικής σχολής στις πλαστικές τέχνες (Institut of St-Luc Architecture and Fine Arts School, Comic and Illustration, 2002), ενώ έχει κερδίσει 2 βραβεία σε Πανελλήνιους διαγωνισμούς για επαγγελματίες comic artists. Από το 2000 ασχολείται συστηματικά με την Καποέιρα, την οποία διδάσκει στην Κρήτη πάνω από μία δεκαετία, ενώ κάθε χρόνο οργανώνει σχετικά φεστιβάλ και σεμινάρια. Το 2008 εξέδωσε την μέθοδο Καποέιρα (Caderno de Capoeira – κείμενο, εικονογράφηση), που μεταφράστηκε κατόπιν και στα αγγλικά (Capoeira Illustrated, Turtle Press, 2011).

Σας περιμένουμε στο Diminki Tattoo Shop, στο παλιό λιμάνι των Χανίων στη Κρήτη, για να γνωριστούμε και να μοιραστούμε δημιουργικές ιδέες!